Idea – Free Wifi (Prod. FVLCRVM)

Share

Jak již první vlaštovka naznačuje, Idea je hodně volnomyšlenkářský a nikterak nesvazuje ostatní členy v labelu ani svou mysl. Často satiricky poukazuje na nedostatky, které registruje ve svém okolí, tak jako na této věci. Zdá se, že se dočkáme opět netradičních postupů, nadčasových textů a hudby, která nezaniká po pár měsících po releasu.

Produkci má v tomto případě na starosti slovenský talent FVLCRVM, který nedávno svou budoucnost spojil s rakouským Universalem. „Na cestě z Alp mi pak přistál v autě tenhle beat se slovy, že je to jenom look a ať do něj něco zkusím. Tehdy jsem okamžitě věděl, že to bude fungovat,“ pochválil Idea producenta a  jeho práci. Hodnotit rozhodně smí, neboť i on sám již několik zvučných bubnů do éteru vyslal.

„Cílem bylo poukázat i na to, jak se snažíme zůstat přítomní, ale přesto máme pocit, že nás někdo nebo něco neustále pozoruje. A je to nepříjemné, protože nejsme tupci omezení prostorem,“ dodává mocipán stáje Ty Nikdy, který však nesedí na trůně jako přísný monarcha, nýbrž jen dohlíží, aby jeho podnik prosperoval.